Στέλιος Πελασγός Δρ.

Παραμύθι, μύθος, θρύλος και η ενσάρκωση τους     steliospelasgos@yahoo.gr

Παρασκευή 11 Μαίου στις 21.00 μ.μ. στο θέατρο Μαιρηβή (Σαρρή και Σαχτούρη, Ψυρή) ανάβει τον λύχνο η Ψυχή και αντικρύζει τον κακούργο θεό Έρωτα και εγώ σας διηγούμε τα βάσανα τους στην παράσταση αφήγησης " Έρως και Ψυχή" ΠΡΟΣΟΧΗ! η παράσταση στις 4 Μαίου αναβλήθηκε.

12 Μαίου 10- 15.00 μ.μ. έχουμε τον εργαστήρι "Το παραμύθι συναντά τις άλλες τέχνες" στο Εργαστήρι Μαιρηβή (Δεληγιώργη και Κεραμεικού" Μεταξουργείο

19 Μαίου 11-14.00 μ.μ. στο πολιτιστικό στέκι της Διάβασης βρίσκουμε το τέλος του Καϋμού σε ένα σκιαθίτικο παραμύθι και τα λάθη μιας μικρής μαϊμούς που δεν ήξερε να ελέγξει την παρόρμηση σε ένα παραμύθι από την Καραϊβική

Ετοιμαζόμουν να πω προσφυγικές ιστορίες στην Ουαλλία, στις 9 Ιουνίου, στο κάστρο του Αγίου Δονατίου,  στο Διεθνές φεστιβάλ " Beyond the border" που θαυμάζω χρόνια και με κάλεσε.  Δυστυχώς ένα πρόβλημα υγείας με εμποδίζει τελευτάια στιγμή να ταξιδέψω. 

Αν οι Αθηναίοι θέλετε μες στην νύχτα, κάτω από δέντρα να με ακούσετε ελάτε την Τετάρτη 20 Ιουνίου βράδυ " Με το  φαναράκι" σε νυχτερινή πεζοπορική βόλτα στην Πεντέλη, που διοργανώνει το υπέροχο Bateau lavoir.

Τα μεσάνυχτα στις 23 Ιουνίου θα αφηγηθούμε τρομακτικές ιστορίες στην παλιά Βέροια, μέρος κι εμείς της Εύηχης πόλης,  με σκοτεινή τζαζ από τον Ανδρέα και τον Χρήστο και χορό από την Μαρία.(πατήστε εδώ για λεπτομέρειες)

Στις 29 Ιουνίου  21.00 μ.μ. στο σπίτι των νέων στο Γαλαξίδι (Προσοχή αυτή η ανακοίνωση ισχύει, έγινε αλλαγή τόπου και χρόνου) θα αφηγηθώ για τα  ΛΙΜΑΝΙΑ , στην μνήμη του Κοσμά Δημητριάδη. Είναι μεγάλη τιμή να με καλούν ώστε η τέχνη μου να κάνει τελετές όπως αυτό το μνημόσυνο. Μεχρι τώρα μόνο σε γάμο και σε γενέθλια. Την Κυριακή του Αγίου Πνεύματος οι καλύτεροι μαθητευόμενοι μου αφηγήθηκαν και σε έναν ναό στην Πλάκα μέσα στην λειτουργία. Είμαι περήφανος.

27 Ιουνίου ως φίλος της Πύρνας και του προγράμματος της "Βιβλία σε ρόδες" θα κάνω ένα μικρό σεμινάριο για βιβλιοθηκονόμους, εκπαιδευτικούς και γονείς.