Στέλιος Πελασγός Δρ.

Παραμύθι, μύθος, θρύλος και η ενσάρκωση τους     steliospelasgos@yahoo.gr

Σεπτέμβρης αρχή , τροχίζω την γλώσσα μου

6/9 μιλώ σε δασκάλους στην Θεσσαλονίκη για την μαθητεία, την πολλαπλή νοημοσύνη και την προφορική λογοτεχνία

8/9 πρώτη συνάντηση με την ομάδα των εφήβων τσιγγάνων στον Βόλο

22-23/9 ΠΟΛ(Ε)ΙΣ , ευρωπαϊκές ημέρες κληρονομιάς γιορτάζουμε στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο. Παραστάσεις αφήγησης για σχολεία με θέμα την πόλη στα παραμύθια ως χώρο μετάβασης και ενηλικίωσης, συλλογή μαρτυριών "Πρώτη φορά στην πόλη ..." και παράσταση αφήγησης για ενήλικες.

Σάββατο 7 Οκτώβρη στις 20.00. στο Θέατρο Μαιρηβή στου Ψυρή έχουμε την γιορτή προφορικής αφήγησης για την έναρξη των ετήσιων εργαστηρίων προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης. Προσκεκλημένη θα είναι και η Μάγδα Κοσσίδα με τις μαθήτριες της για να γνωρίσουμε την έμμετρη αφήγηση. Περιμένω βέβαια τους παλιούς μαθητευόμενους και φίλους να έρθουν να λάμψουν με τις ιστορίες που θα πουν. 

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 20.00 στο βιβλιοπωλείο Σπόρος στην Κηφησιά που νοσταλγώ, λέω κανα δυο παραμύθια των Γκρίμ και παρουσιάζω τον τόμο που βγήκε από το συνέδριο που γίνηκε για το χατήρι τους. Μέσα έχει κι ένα δικό μου κείμενο για τους φορτηγατζήδες και τους καλόγερους που λέγαν μια αστεία ιστορία που βρίσκουμε στους Γκριμ.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου ξεκινά ένας μικρός κύκλος (4 Πέμπτες) που θα διδάξω στο Κολλέγιο Αθηνών για την ξεχασμένη γλώσσα των ονείρων και των παραμυθιών.

Κι επιτέλους το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 10.00- 15.00 μ.μ στο Εργαστήρι Μαιρηβή στο Μεταξουργείο θα ξεκινήσει ο ετήσιος κύκλος (ένα Σάββατο το μήνα) για τις τεχνικές της αφήγησης "Πώς να λέω παραμύθια σαν να ξαναφτιάχνω τον κόσμο"

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 17.00 -20.00 μ.μ. ξεκινάμε και στο Μουσείο Συναισθημάτων ένα νέο κύκλο 4 συναντήσεων με θέμα "Η θεραπευτική αξία των παραμυθιών"

Την Κυριακή 22/10 στις 11.00 - 15.00 μ.μ. (με το αντίδωρο στο στόμα θα μας φέρεις άνθρωπε μου;) ξεκινά στην Περπερούνα, στην ακαδημία Πλάτωνος, ένας πολύ δημοφιλής κύκλος εργαστηρίων με θέμα "ένα παραμύθι - ένα συναίσθημα" για όσους ενδιαφέρονται να αντικρύσουν την φωτεινή και την σκοτεινή όψη των συναισθημάτων τους και να κοιταχτούν στον καθρέφτη των λαϊκών παραμυθιών. Για μια ουσιαστική συναισθηματική αγωγή με σκοπό την "συναισθηματική υπευθυνότητα". Ξεκινάμε με το all time classic συναίσθημα της γκρίνιας. Δηλώσεις συμμετοχής: 6945155340

Τέλος την Παρασκευή 27/10 ξεκινά μια νέα συνεργασία μου στο Μουσείο Σχολική ζωής στην Πλάκα με τον κύκλο "Ο Φόβος και το Παραμύθι. Μάθε τον δρόμο του Φόβου και πάρτον ανάποδα". Εγγραφές εδώ.