Στέλιος Πελασγός Δρ.

Παραμύθι, μύθος, θρύλος και η ενσάρκωση τους     steliospelasgos@yahoo.gr

Μάρτης 2019

 Σάββατο 2/3 στα πλαίσια του Διεθνούς φεστιβάλ αφήγησης και κουκλοθεάτρου, στις 20.00 μ.μ.  έξι Γάλλοι οδοιπόροι παραμυθάδες λεν παραμύθια «Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει» με την συναφήγηση/ μετάφραση μου.  Ελάτε να μας ακούσετε και μετά να έχετε και το μεζέ και το ποτό σας να φάμε όλοι μαζί και να μιλήσουμε στο θέατρο Μαιρηβή (Σαρρή και Σαχτούρη, Ψυρή).    

Κυριακή 3 Μάρτη στις 12.00 το μεσημέρι θα ακούσετε να σας λέω για «Τα παιδιά που έγιναν πουλιά», στο θέατρο Μαιρηβή (Σαρρή και Σαχτούρη, Ψυρή).    

Την Τρίτη 5/3 στις 19.00 στο αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο Σπόρος, στην Κηφισιά θα σας διαβάσω, θα σας αφηγηθώ και θα μιλήσουμε για τα παραμύθια του Περώ που επανεκδόθηκαν από την Άγρα.

Παρασκευή 15/3 στις 17.00 έχω ένα πολύ ιδιαίτερο εργαστήρι στο μουσείο συναισθημάτων για μας τους H.S.P. τους αισθητηριακά ευαίσθητους και τα καμώματα μας όπως περιγράφονται στα παραμύθια –για να μην μας παίρνετε για παράξενους και ελαφροίσκιωτους.

16/3 στις 10.00 συνεχίζουμε στο εργαστήρι Μαιρηβή (Δεληγιώργη και Κεραμικού) να μαθαίνουμε τον μηχανισμό που δίνει στα παραμύθια το δικό μας αίμα

και την Κυριακή 17/3 γύρω από ένα τζάκι στην Κηφισιά στις 15.00 μ.μ. για την θεραπευτική διάσταση των παραμυθιών (στείλτε μήνυμα να σας πω πού έριξα ψιχουλάκια για να έρθετε).

20/3 θα είμαι στην αγαπημένη Τήνο, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας για την ημέρα ποίησης με εργαστήρια και αφηγήσεις, γιατί η ποίηση δεν είναι του χαρτιού αλλά της φωνής, τραγούδι και κίνηση.

Στις 28/3 θα πω ιστορίες για μαρμαρωμένους βασιλιάδες στις βιβλιοθήκες του Δήμου Αθηναίων που γιορτάζουν την Αθήνα πρωτεύουσα του βιβλίου, ιστορίες για Παλαιολόγους και Αρθούρους.

Κυριακή 7/4, 15.00-18.00 Πάρνηθος 30, Ν. Κηφισιά μπροστά στο τζάκι μου θα μιλήσουμε για τα παραμύθια της Αντιζηλίας μεταξύ αδελφών, στο κύκλο της θεραπευτικής διάστασης των παραμυθιών. Στείλτε μύνημα για λεπτομέρειες.

Κυριακή 14/4, 11.00- 16.00 στο εργαστήρι Μαιρηβή, Δεληγιώργη και Κεραμικού, προχωράμε τις τεχνικές αφήγησης παραμυθιών μιλώντας για τον ΡΥΘΜΟ.

Δευτέρα 15/4 20.00 μ.μ. θα διαβάσω στο "Φίλοι στο Φίλιον", στο αγαπημένο καφέ Φίλιον, άβαταρ του θρυλικού Dolce των μαθητικών και φοιτητικών μας χρόνων, για τους οδοιπόρους, τους περιπατητές, τους σουρτούκηδες και τον πολιτισμό του βαδίσματος.

Κυριακή των Βαϊων 21/4 που γιορτάζουν οι Δάφνες μας θα βρίσκομαι στο Κιάτο για σεμινάριο πάνω στον Έρωτα και την Ψυχή κι από Δευτέρα ξεκινά ο ανήφορος των παθών ως την Ανάσταση.

 

 

 

Τούτο τον μήνα θα αφηγηθώ την Κυριακή 12 στις 11.00 για το Κέντρο στήριξης οικογένειας της Αρχιεπισκοπής σε μια μεγάλη αυλή στο Αιγάλεω, Ελευθερίου Βενιζέλου 42 με θέμα την Μάνα.

Στο εργαστήρι Μαιρηβή το Σάββατο 18/5 στις 10 θα μάθουμε πώς το παραμύθι μιλά με τις άλλες τέχνες (εικαστικά, γλυπτική, σινεμά, μουσική, κομικ, κ.α.)

Κυριακή 19/5 στις 15.00 στην Ν.Κηφισιά θα μιλήσουμε για το συναίσθημα της ματαιοδοξίας, τον καθρέφτη, τον νάρκισο μέσα στο παραμυθι και πάνω στον αφηγητή. Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή.

25/5 στο Μαράσλειο στις 17.00 θα μιλήσω σε ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο για τον Χρόνο στο Θέατρο, με θέμα δικό μας, τον σταματημένο χρόνο των παραμυθιών, τον παλιμπαιδισμό και εκείνες τις 12 νυχτοπερπατήστρες πριγκίπισσες που αφηγούμαι συχνά και μελετώ- άβυσος η ψυχή των πριγκιπισσών κι άβυσσος κάτω από τα κρεββάτια τους. 

Παραθεριστικές αφηγήσεις

7/6/19 Κάστρο της Μονεμβασιάς 8/6/19 Σπηλιά της Καστανιάς 9/6/19 Φαράγγι των Μολάων

"Χαλικάκια σε σκοτεινό μονοπάτι" παραστάσεις αφήγησης ενάντια στην εξάρτηση με την συνοδεία του βιολιού του ΓΙάννη Ισμιρνιόγλου

12/7/2019 19.30 μ.μ., Μεταβατικός χώρος, Δράμας 123, Σεπόλια

Θεραπευτική αφήγηση για τον Φόβο