Στέλιος Πελασγός Δρ.

Παραμύθι, μύθος, θρύλος και η ενσάρκωση τους     steliospelasgos@yahoo.gr

Εργαστήρια φυσικής παρουσίας υπάρχουν φέτος στο Εργαστήρι Μαιρηβή (www.mairivi.gr) και στην βιβλιοθήκη του Μορφωτικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Από την αρχή του Οκτώβρη ξεκίνησαν τα ζουματιστά Webinar κι οι ομάδες παραμένουν ανοιχτές για νέα μέλη
 
1. Ο ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ - πορείες στο δάσος των παραμυθιών με οδηγό την Κλαρίσα Πινκόλα Εστές και τον Ρόμπερτ Μπλάι, παραμυθάδες και γιουγκιανούς αναλυτές αναζητώντας την ταυτότητα της γυναίκας και του άντρα σήμερα. Στην συνάντηση με την άγρια γυναίκα και τον άγριο άντρα ο οδηγός του εργαστηρίου κερνάει και άλλους μύθουςκαι παραμύθια. Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00 - 20.00 μ.μ.
 
2. ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Ο μύθος και το παραμύθι μπορούν να αντιμετωπίσουν την αρρώστια και την φθορά τόσο με το ιαματικό τους περιεχόμενο όσο και με τον τρόπο που οι λέξεις μας  σκεπάζουν τις πληγές Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 20.00- 22.00 μ.μ.
 
3.  ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ - εργαστήρι δημιουργικής γραφής για όσες/ους θέλουν να προσγειώσουν παραμύθια και άλλες ποιήσεις στο χαρτί χωρίς να χάσουν τα χρώματα και την ζωντάνια του προφορικού λόγου Κάθε ΠΕΜΠΤΗ 20.00- 22.00 μ.μ.
 
Οι ώρες αυτές μπήκαν για να κοιμόνται τα παιδιά ή να ασχολούνται με το μάδημα του γατιού. αντιπροτάσεις δεκτές
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής με ηλεκτρονικό μύνημα στο steliospelasgos@yahoo.gr
 
Αναμένουν επιβάτες για να σαλπάρουν σύντομα
 
 
4. ΑΛΑΦΡΟΪΣΚΙΩΤΕ ΚΑΛΕ ΠΕΣ ΜΑΣ ... ένα εργαστήρι για την κατανόηση και την ενίσχυση των ανθρώπων με υψηλή αισθητηριακή ευαισθησία (H.S.P.) των αλαφροίσκιωτων  όπως τους έλεγε η ελληνική παράδοση αλλά και των γονιών, αδελφών, φίλων και όσους/ες τους/τις αγαπούν.
 
5. ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ. Οδηγίες μεταμόρφωσης τεράτων σε  πριγκίπισσες και πρίγκιπες, τρόποι αντιμετώπισης γοητευτικών Κυανοπώγωνων που μετά τον γάμο γίνονται τέρατα. Τι είναι τέρας, τι βρίσκουμε τερατώδες στο άλλο φύλο και πώς ο Έρωτας την πάτησε με την Ψυχή.