Ο αφηγητής σαν άνθρωπος του λόγου διακονεί και το αφεντικό, τον γραπτό λόγο και τον ενσαρκώνει. Διαβάζει δημόσια κουβέντες που καταγράφηκαν ή λέξεις που γράφηκαν με έγνοια τον τρόπο που μιλούν οι άνθρωποι.
Ξεκινώντας από τα δικά μας προϊόντα: Ο μεταλλαγμένος κακός λύκος. Ένα μουσικό παραμύθι σε μουσική του γνωστού συνθέτη και καρδιολόγου Θανάση Δρίτσα και κείμενα/ στίχους δικούς μου.
Παραγγείλτε μου ένα συγγραφέα ή ένα ποιητή μετά μουσικής και θα σας τον ετοιμάσω και θα σας τον σερβίρω αχνιστό. Αναλόγια γκραν σουξέ ήταν:
Το φεγγάρι και τα ερείπια: Ένα αναλόγιο ποίηση και θρύλων που παρουσιάζεται τις καλοκαιρινές πανσελήνους σε συνεργασία με το μουσικο σύνολο "Ίαμβος". Τον Αύγουστο του 2010 τα ανάκτορα της Δημητριάδας πρωτοάνοιξαν για καλλιτεχνική εκδήλωση και μας υποδέχτηκαν προς τέρψη Βολιωτών κι επισκεπτών. Ανάλογη εκδήλωση έγινε και στον ερειπιώνα της Αγχιάλου.
Τότε που μπήκαμε με τους πολλούς μέσα στην μάχη. Επετειακό αναλόγιο με αποσπάσματα επιστολών και απομνημονευμάτων των ηρώων του έπους της Αλβανίας καθώς και του γράμματος που έγραψε ο ποιητής Νίκος Καββαδίας στο νεκρό του συμπολεμιστή, το άλογο του. Παρουσιάστηκε 28η Οκτωβρίου 20014 στην Κοζάνη με συνοδεία της ισορικής φιλαρμονικής Πανδώρα και video art της Άννυς Γαλανού.
Χάπυ μπέρθντεϊ, μίστερ Ζαμπέτα. Παρουσιάστηκε στις 3/2/2010 ως τιμητικό μνημόσυνο τα γενέθλια αυτής της ιδιαίτερης μορφής του λαϊκού πολιτισμού. Αναλόγιο από "τα απομνημονεύματα του" (τόμος 73, παράγραφος 12585, ΦΞΓ και κάτι ψιλά όπως θα καλαμπούριζε ο ίδιος) τα οποία συγκέντρωσε η Ι. Κλειάσου (Και η βρόχα έπιπτε ... στρέιτ θρου). Κόπιασα να αναδείξω τον καραγκιόζικο λόγο του Ζαμπέτα και επέλεξα τραγούδια του που παιάνισε θριαμβευτικά και παιχνιδιάρικα η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου.
Ιστορίες μετά μουσικής: Κάλεσα σε λογοτεχνικό αναλόγιο σύγχρονους έλληνες συγγραφείς που θαυμάζω. Διάβασα αποσπάσματα του βιβλίου που επέλεξα με συνοδεία ταιριαστής μουσικής (για τις ιστορίες {Μ. Μαυρολέων} Κασιώτη ναυτικού -ρεμπέτικα λιμανιών, για τις μαρτυρίες {Μ.Κλιάφα} από την Θεσσαλία -δημοτικά της περιοχής, για Ηπειρώτικους {Β.Γκουρογιάννης} ποιητικούς θρύλους -κλαρίνα και πάει λέγοντας) Παρουσιάστηκε το 2001 στο Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας Βόλου